KISTAMÄSSAN

6-7 september 2018

Seminarier

Under mässans två dagar kommer vi att hålla föreläsningar i sal M2 och alla som kommer och besöker mässan kan gå på föreläsningarna kostnadsfritt.

Torsdag 7 september

  
kl 11.15 - 12.15
Föreläsare: Peter Wilhelmsson
Presentation:  Peter Wilhelmsson är Funktions-, Näringsmedicinare och Naturläkare med över 30 års klinisk erfarenhet och har skrivit 13 böcker om hälsa.
Titel: ”DNA, Kollagen, mikrobiomet och nyckelmineraler för frisk hy”
Kort om innehåll: Genförutsättningar, bakterieflora, miljö, kemikalier och metaller påverkar din hud. Lär dig också om hur kollagen och andra nyckelnäringsämnen påverkar hudens hälsa och dess åldrande.
Sponsras av: Alpha Plus


  
kl 13.45 - 14.45
Föreläsare: Trevor Steyn
Presentation: Trevor Steyn är en sydafrikansk kemist och en av de främsta i världen inom ämnet ”Hudens Mikroflora”. Han är grundaren av hudvårdsmärket Esse Probiotic Skincare som är världens första hudvårdsserie med Levande Probiotika.
Titel: ” Levande Probiotika (bakterier) i hudvård”
Kort om innehåll: Välkomna in i bakteriernas magiska värld! Visste du att din kropp består mer av mikrober än av mänskliga celler och att dessa mikrober är det absolut mest avgörande för din hälsa?
Trevor har ett unikt sätt att presentera den absolut senaste forskningen inom hudvård och kommer under sin föreläsning att förändra sättet som du ser på dig själv, din hälsa och din omvärld. Detta får du inte missa!
Sponsras av: Esse Probiotic Skincare


  
kl 16.15 - 17.15
Föreläsare: Elliot Isaacs
Presentation:  Elliot Isaacs, grundaren av Medik8, har under 15 år utvecklat högkvalitativ hudvård med fokus på Retinol (A-vitamin). Med universitetsutbildningar inom fysiologi, farmakologi och biokemi har han flera patent inom ”growth factors” och nya anti-oxidanter.
Titel: r-Retinoate, ett genombrott inom Retinol och anti-aging
Kort om innehåll: r-Retinoate är ett av de största genombrotten inom hudvårdande anti-age. Vi har länge sett och vetat hur A-vitamin kan förbättra vår hud
Sponsras av: Kraft Cosemetics  


Fredag 8 september

  
kl 09.30 - 10.30
Föreläsare: Liliane Sallander
Presentation: Liliane är utbildad kosmetisk kemist men även hudterapeut. Den unika kombinationen hudterapeut och produktutvecklare gör att Liliane kunnat möta marknaden och utveckla de produkter som kunderna önskat. Liliane driver företaget Infinigra AB där utvecklingen av DNA produkter görs.
Titel: DNA-individanpassad hudvård
Kort om innehåll: En föreläsning om hur hudvården utvecklats tillsammans med ett DNA test. Vi kan nu möta kundens hud, utifrån dess genetiska styrkor och svagheter.
Sponsras av: Victus Clinic


  
kl 12.00 - 13.00
Föreläsare: Dr Christian Diehl                                                                                                           
Presentation: Dr Christian Diehl, Medicinsk Farmakolog och Professor i Dermatologi - University of Rome “Guglielmo Marconi”
Titel: Åldrande i huden på grund av UVA/UVB, synligt ljus och Infrarött ljus
Kort om innehåll: Skydd mot solen handlar mycket mer än om att skydda sig mot UVA & UVB efterföljt av aktiva ingrediensers förmåga att penetrera
Sponsras av: Mimass


  
kl 14.30 - 15.30
Föreläsare: David Lopez från Asac Pharma
Presentation: Export Manager Asac Pharma
Titel: Is Retinol only Antiaging? Effect vs. concentration
Kort om innehåll: Retinol och dess effekter i olika koncentrationer.
Sponsras av: Christian Hallberg                 

 

Vill ni se Apotek & Egenvårds seminarieprogram, kan ni se det här.