KISTAMÄSSAN

19 - 20 november 2020

Om SPA 2019

På Hud & Kosmetik, den självklara träffpunkten för hudvårdsbranschen, hölls prisutdelningen av The Skincare Professionals Awards (SPA) för första gången i år under branschminglet på torsdagseftermiddagen. Hela tjugo företag valde att skicka in bidrag för att vara med och kämpa om det finaste som går att vinna i branschen - proffsens egna pris!

 


Stolta vinnare och nöjda konferencierer vid prisutdelningen av första upplagan av SPA. Foto: Mate Kalvi

Läs mer om alla vinnare här.

Jurymedlemmar
Juryn har bestått av sju stycken yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet. 


Övre raden: Lena Bjurinder, Christel Petersen, Liss Wallin, Elisabet Andersson                                            
Undre raden: Petra Pihlgren, Helené Flink, Gunilla Magdesjö

Bedömning av produkter

Produkterna har testats under en period om 6 veckor och därefter bedömts enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring.

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden.  
Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. 
Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den utlovar, samt ger förväntade effekt och resultat.  
Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. 
Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt.  

Varje kriterium har betygsatts mellan 1–5, där 5 är maxpoäng, per produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier. Totalt kan varje produkt därför få 25 poäng. De tre tävlande bidragen med högst totalpoäng i respektive kategori blir så kallade nominerade bidrag, där högst totalpoäng resulterar i vinst.

Här hittar du alla tävlande bidrag.

 


Helené Flink visar det anteckningsblock som använts flitigt under testperioden. Bilder, poäng och kommentarer för varje produkt har dokumenterats för var och en alla tävlande 60 bidrag.

 


Konferencier Heléne Westberg (tv) och Annica Joensuu (th) Foto: Mate Kalvi

- En av SHR:s viktiga frågor är att lyfta Hudterapeutens yrkesroll och status. Samtidigt har vi många andra projekt som vi ständigt arbetar med att förbättra. Ett sådant är vår egen mässa Hud & Kosmetik. Med the Skincare Professionals Awards så lyckas vi kombinera uppmärksamhet för både hudterapeuteran och Hud & Kosmetik. Vi lyfter Hudterapeuterna som de som har den viktiga kunskapen om produkter och lyfter utställarnas produkter som viktiga arbetsredskap och ger dessa ökad attraktionskraft på mässan. Vi får också med prisutdelningen en rolig happening på mässan! Annica Joensuu, ordförande i SHR och initiativtagare till SPA.
 

Vi arrangörer tackar för det enorma intresset för SPA - The Skincare Professionals Awards och hoppas på att få se minst lika många nästa år!