SPA 2022

The Skincare Professionals Awards (SPA) är ett tillfälle för företag som ställer ut på Hud & Kosmetik samt Servicemedlemmar i SHR och som vänder sig till professionella yrkesutövare, att tävla med sina produkter om att nomineras och chansen att vinna auktoriserade hudterapeuters finaste utmärkelse.
 

Syftet med tävlingen är att lyfta fram de professionella hudterapeuternas främsta arbetsredskap – de professionella produkterna.

 

Tävlingen är öppen för svenska företag som ställer ut på Hud & Kosmetik och/eller är Servicemedlemmar i SHR och har produkter avsedda för hudterapeuter att arbeta med i behandlingar, dvs kabinprodukter.

 

Kategorier 

1. Årets professionella produkt: innebär produkt som finns som behandlingsprodukt. 

2. Årets mjukgörare: innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm. 

3. Årets specialvård: innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask. 

4. Årets kroppsvård: innebär produkt som används på kroppen men också produkter för till exempel hand eller fot.

5. Årets innovation: innebär att produkten ska ha lanserats under 2021 och ska ha en nyskapande egenskap, innehåll eller helhetskoncept. Produkter i den här kategorin kan också anmälas till övriga kategorier om så önskas. 

6. Årets makeupprodukt: innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning). Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift. 

7. Årets nagelprodukt: innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack.

 

Bedömningskriterier                                         
Produkterna kommer bedömas enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring. Total poäng sätts från 1–5 per kriterier och produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier. 

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden. Max 5 poäng 

Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. Max 5 poäng 

Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den lovar, samt ger förväntade effekt och resultat. Max 5 poäng 

Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. Max 5 poäng 

Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt. Max 5 poäng 

Totalt max poäng per produkt: 25 poäng 

 

Jury

I Juryn sitter yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet!  

Anette Eriksson
Jag heter Anette Eriksson och har jobbat som Auktoriserad hudterapeut sedan -99 då jag tog min examen på Privatskolan för hudvård och kosmetik. Innehar gesällbrev och certifikat för specialiserad hudterapeut.
Jobbade de första 5 åren som anställd och driver sedan 2004 Excellent hud & kroppsvård i Sundsvall. Salongen är idag väl inarbetad och det jag älskar med mitt yrke är alla fina kundrelationer, att få skräddarsy behandlingar, se alla fina resultat och få dem att känna sig väl omhändertagna. För mig har alltid kvalitet, kunskap och service varit av stor vikt. Att få vara med och följa utvecklingen som sker i vår bransch under åren gör detta yrke så roligt.
Är glad över att fått förtroendet att sitta i juryn och bedöma alla fina produkter som finns på marknaden. Ser fram emot detta uppdrag.

 

 

Ania Persson
SHR diplomerad hudterapeut, hårstylist och nagelterapeut sedan 1998, hudterapeut mästare 2018.
Har arbetat aktivt som hudterapeut sen dess både som anställd på salong, spa, Åhléns, NK samt som säljare för professionella hudvårdsmärken. 
Driver idag egen salong Anias hud och skönhet på Ekerö. Med stort intresse och engagemang för hudvården vill jag ge den bästa service och dela med mig av mina erfarenheter inom skönhet. Att få skräddarsy och anpassa en resultatinriktad behandling åt varje kund är målet.
Vi är alla unika som vill må bra och få känna oss fina.
Älskar hudvårdsprodukter och gillar att testa det senaste på marknaden.

 

 

Christina Nyhlen
Jag är Cidescodiplomerad från BTS, innehar gesäll och mästarbrev samt är specialiserad hudterapeut. I år har jag arbetat 30 år i branschen varav 26 år som egen företagare. Mitt intresse för människans välmående, en hälsosam livsstil och sund hud har bara ökat med åren.

Det är en ära att även i år få förtroendet att delta som jurymedlem i SPA.

 

 

 

 

 

Jenny Hayward
Jag är en stolt hudterapeut med mästarbrev inom yrket. Jag tog CIDESCO examen i London 2001 och klev direkt ut i arbetslivet med en anställning på en liten familjeägd salong. Därifrån gick resan till vax boutiques, dag spa, astethiska kliniker samt att driva egen salong.

2011 började jag som spa chef på ett fantastiskt spa hotell och blev förälskad i hotellverksamheten. Och fler spahotell blev det med åren. Givetvis med fler roliga utbildningar inom yrket som hudterapeut och jag haft förmånen att jobba med en rad härliga och spännande produktföretag. En behandling som mitt hjärta slår lite extra för är IPL skin rejuvenation då jag sett fantastiska resultat!

Efter 17 år utomlands flyttade jag hem till Göteborg och började som spa chef på Upper House Spa. Ett roligt, utmanande jobb där jag självklart fortsätter vara aktiv med behandlingar och stolt utövar mitt hantverk.

 

 

Linnea Johansson
Intresset för hudvård har jag haft så länge jag kan minnas. Under min tid som flygbolagsrepresentant på Landvetter Airport kilade jag iväg upp till taxfreebutiken och botaniserade bland hudvården så fort jag fick möjlighet.

Till slut tog jag steget och utbildande mig till Hudterapeut på Elisabethskolan i Göteborg 2010. Direkt efter avslutad utbildning fick jag anställning på Art Garden Spa där jag fick i uppdrag att utveckla och sköta den dagliga driften av behandlingsavdelningen. 

Tanken på en egen salong började kännas lockande och -2012 hittade jag en lokal och startade upp Vackrare Hudhälsa av Linnea. Hud och hudvård är verkligen en passion och jag tänker noga på vad jag tar in på salongen. Jag brinner för att skapa god hudhälsa för mina kunder där målet är att bygga upp en bra hudkondition från grunden som genererar i en hållbar rutin för kunden såväl hemma som i behandling.
En väl omhändertagen hud är det vackraste som finns.

 

 

Melinda Ingvarsson
Auktoriserad, specialiserad hudterapeut.

Jag fascineras av hur vår trendkänsliga bransch sammanfogas av två världar. Hur den å ena sidan justeras efter den senaste forskningen gällande kemi och biologi, samt styrs av samhällsfrågor som hållbarhet och miljöpåverkan. Men hur den å andra sidan uppmanar oss att ta hand om oss själva, hur den bjuder in till återhämtning och stimulerar alla våra sinnen! När jag väljer produkter letar jag alltid efter en magisk kombination av resultat och känsla.

Sedan 2005, då jag tog min examen på Elisabethskolan i Göteborg har jag varit aktiv i yrket. Jag startade som anställd på en klinik, och har därefter arbetat som lärare och utbildat hudterapeuter och drivit salong. Numera driver jag webbshopen miskin.se och utför även behandlingar.

 

 

Magdalena Laurell
SHR-ansluten sedan 1987, auktoriserad specialiserad hudterapeut som drivit både salonger och spahotell samt jobbat på spaavdelning på kryssningsfartyg. Har även föreläst om hud- och kroppsvård på hälsohem i Sverige och inspirationsresor utomlands, och deltagit i SM i makeup 3 gånger. Är numera egenföretagare baserad i Leksands kommun, och ser fram emot att mässor och tävlingar ska kunna komma igång igen efter pandemiåren.

Jag har alltid valt att jobba med flera olika märken på mina salonger, för att kunna anpassa hudvården maximalt till varje kund, oavsett vilken ålder eller hudtyp kunden har. Under de 35 år jag varit verksam i branschen har hudvårdsprodukterna utvecklats enormt, med verksamma ingredienser som ger synliga resultat och nöjda kunder.

Det är en underbar känsla när man får ge personlig service, och genom hudanalys och rådgivning hjälpa människor att kunna ta hand om hud och kropp på bästa sätt!

 

Tävlingsregler

Företaget måste vara ett svenskregistrerat företag och utställare på Hud & Kosmetik 2022 alternativt Servicemedlem i SHR.

Företaget måste inneha ett kabinsortiment dvs professionella produkter för en hudterapeut att arbeta med. De nominerade produkterna behöver inte vara kabinprodukt med undantag för kategori 1 som ska vara en behandlingsprodukt. De produkter som skickas för bedömning kan däremot vara i försäljningsförpackning även för kategori 1.

Företaget måste följa allmänna och särskilda villkor för Hud & Kosmetik. (gäller utställare Hud & Kosmetik). 

Företaget måste stå bakom SHR:s syfte, mål och etiska värderingar. 

Produkterna ska uppfylla Kosmetikaförordningens bestämmelser. (EG nr 1223/2009 om kosmetiska produkter) 

Leverantör har inte rätt att vara jurymedlem. 

Max 3 produkter per kategori får anmälas per varumärke. 

Produkter ”Årets Innovation” ska vara lanserade efter 1/1 2021 men får även vara produkter som ej ännu lanserats, dock måste produkterna skickas till juryn inom de tidsramar som satts upp. 

Anmälan görs på särskilt formulär som e-postas till shr@shr.nu. Tävlingen startar 1/3 och produkterna ska vara juryn tillhanda senast 2/5. Anmälan ska inkomma mellan 1/3 och 2/5 2022. 

För varje anmäld produkt ska det skickas 8 exemplar i ”full size” . En av dessa användas för utlottning på sociala medier. Produkterna ska skickas till jurymedlemmarna innan anmälningstidens slut. Information om namn och adress till jurymedlemmar kommer efter anmälan.

Produkterna ska vara juryn tillhanda senast 2 maj.  Testperioden är 3 maj till 15 augusti. 

Företaget ska bifoga anmälan med kort motivering på cirka 100 ord för varje produkt. Informationen ska vara sanningsenlig. 

Företaget ska skicka med en högupplöst bild på varje produkt.  

Produkter som inte uppfyller kriterierna kommer att avvisas.

Anmälda och inskickade produkter skickas inte tillbaka om de inte uppfyller kriterier eller inte följer aktuell lagstiftning. 

Det är inte tillåtet att på något sätt påverka bedömning genom att påverka enskilda jurymedlemmar. 

Alla anmälda bidrag kommer att lyftas fram och marknadsföras på bl.a SHR:s sociala medier.  

Alla nominerade får möjlighet att använda vår nomineringslogga i marknadsföringssyfte.

Vinnarna får använda vår vinnarlogga i marknadsföringssyfte. 

Vinnarna presenteras i prisutdelningen som äger rum den 9 september i samband med Hud och Kosmetikmässan.

Medverkan faktureras efter anmälan. 

SHR förbehåller sig rätten att plocka bort produkter som inte följer tävlingsreglerna ur tävling. 

  

Anmälan 
Anmälan görs på särskilt formulär för ändamålet. Kontakta oss på shr@shr.nu för att få formuläret. 

Tävlingen startar 1/3 och produkterna ska vara juryn tillhanda 2/5. Anmälan sker mellan 1/3 och 2/5 2022.  
 

Tävlingen arrangeras av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som är en ideell förening för Auktoriserade Hudterapeuter i Sverige.