SPA 2021

 

The Skincare Professionals Awards (SPA) är ett tillfälle för företag som ställer ut på Hud & Kosmetik samt Servicemedlemmar i SHR och som vänder sig till professionella yrkesutövare, att tävla med sina produkter om att nomineras och chansen att vinna auktoriserade hudterapeuters finaste utmärkelse.
 

Syftet med tävlingen är att lyfta fram de professionella hudterapeuternas främsta arbetsredskap – de professionella produkterna.

 

Tävlingen är öppen för svenska företag som ställer ut på Hud & Kosmetik och/eller är Servicemedlemmar i SHR och har produkter avsedda för hudterapeuter att arbeta med i behandlingar, dvs kabinprodukter.

 

Kategorier

 

1. Årets professionella produkt: innebär produkt som finns som behandlingsprodukt.

2. Årets mjukgörare: innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm.

3. Årets specialvård: innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask.

4. Årets kroppsvård: innebär produkt som används på kroppen men också produkter för till exempel hand eller fot.

5. Årets innovation: innebär att produkten ska ha lanserats under 2020 och ska ha en nyskapande egenskap, innehåll eller helhetskoncept. Produkter i den här kategorin kan också anmälas till övriga kategorier om så önskas. 

6. Årets makeupprodukt: innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning). Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift.

7. Årets nagelprodukt: innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack.

 

Bedömningskriterier   

                                                                

Produkterna kommer bedömas enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring. Total poäng sätts från 1–5 per kriterie och produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier.

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden. Max 5 poäng

Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. Max 5 poäng

Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den lovar, samt ger förväntade effekt och resultat. Max 5 poäng

Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. Max 5 poäng

Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt. Max 5 poäng

Totalt max poäng per produkt: 25 poäng

 

Jury                                                                                                                                        

I juryn sitter 7 yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet.

 

Helene Flink - Jurysamordnare
I år firar jag 30 år som hudterapeut, 11 år som Mästare i Hudterapeutyrket! Att just vidareutbilda, vidareutveckla och engagera mig inom yrket, har alltid varit mycket viktigt för mig.  
- Jag älskar verkligen att skräddarsy en hållbar hudvårdsrutin för mina kunder som fungerar över tid hemma i kombination med behandlingar på salong. Som en pt för din hud - att man anpassar hudvården efter årstid, problematik, vana och önskemål.  

Anette Eriksson 
Bor i Sundsvall. Har jobbat som  hudterapeut sedan -99 då jag tog min examen på Privatskolan för hudvård  & kosmetik. 

Jobbade första 5 åren som anställd och driver sedan 2004 Excellent hud &  kroppsvård. Salongen är väl inarbetad idag och det bästa med det här  yrket är alla fina kundrelationer, att få hjälpa kunderna och få dem att  känna sig väl omhändertagna. För mig har alltid kvalitet och kunskap  varit av stor vikt. 
Ser fram emot detta uppdrag som jurymedlem i SPA 2021 och vill bidra med  min kunskap och erfarenhet. 

Christina Nyhlén 
Jag fann mitt yrkeskall genom ungdomspraktik på en hudvårdssalong direkt efter gymnasiet 1991. Under praktiktiden utbildade jag mig till diplomerad Make-up artist för Git Varé och sedan följde hudterapeututbildning med 
Cidescoexamen från BTS i Stockholm 1995. Därefter startade jag egen salong som jag idag, tjugosex år senare, fortfarande driver. Jag har genom åren fortbildat mig till specialiserad hudterapeut samt erhållit både gesäll och mästarbrev. Lägg därtill ett antal produktutbildningar inom bland annat aromaterapi, probiotisk och avancerad hudvård.  
Jag har också genomgått tvåårig grundutbildning i psykosyntes vid psykosyntesinstitutet i Göteborg 2006-2008 samt författarkurs på Folkuniversitetet 2015. Jag arbetar sedan många år tillbaka med ett selektivt stamkundsklientel och att få utföra mitt hantverk, dela med mig av mitt yrkeskunnande, och ständigt vara lyhörd för såväl hudens, hjärnans och hjärtats behov, är fortfarande min passion. 
Det ska bli så roligt att få delta i arbetet med att lyfta fram en del av alla fantastiska produkter som finns på den professionella hudvårdsmarknaden. 

Lotta Sjöberg 
Cidescoutbildad Hudterapeutmästare med 25år i yrket. Kunskap, Kvalité och Känsla är oerhört viktigt för mig. Min stora passion är holistisk skönhet. Att få möjligheten att guida rätt i hudvårdsdjungeln till en god hudhälsa är en mycket stor del av detta.  Har bla arbetat på en av Sveriges största spa-anläggningar, makeupagentur, frilansat som makeupartist och varit ”skönhetsexpert” på P4.   Sedan 2001 driver jag min salong New Living i centrala Eskilstuna. Håller även onlinekurser för kvinnor samt är volontär i det humanitära projektet ”Look Good Feel Better”.  
Att se en människa stråla inifrån och ut är total lycka för mig! 

Ania Persson 
SHR diplomerad hudterapeut, hårstylist och nagelterapeut sedan 1998, hudterapeut mästare 2018. Arbetat aktivt som auktoriserad hudterapeut sen dess inom yrket både som anställd på salong, spa och som säljare för professionella hudvårdsmärken.  
Dom senaste 14 år som egen förtagare med egen salong på Ekerö. Brinner för att ge service, råd och få skräddarsy en resultat inriktad ansiktsbehandling åt varje kund som kommer för att känna sig unik. 
Älskar hudvårds produkter och gillar att testa det senaste på marknaden
. 

Melinda Ingvarsson
Auktoriserad, specialiserad hudterapeut.  
Jag fascineras av hur vår trendkänsliga bransch sammanfogas av två världar. Hur den å ena sidan justeras efter den senaste forskningen gällande kemi och biologi, samt styrs av samhällsfrågor som hållbarhet och miljöpåverkan. Men hur den å andra sidan uppmanar oss att ta hand om oss själva, hur den bjuder in till återhämtning och stimulerar alla våra sinnen! När jag väljer produkter letar jag alltid efter en magisk kombination av resultat och känsla. 
Sedan 2005, då jag tog min examen på Elisabethskolan i Göteborg har jag varit aktiv i yrket. Jag startade som anställd på en klinik, och har därefter arbetat som lärare och utbildat hudterapeuter och drivit salong. Numera arbetar jag med affärsutveckling och som entreprenörscoach, men för att hålla mig kvar vid yrket startade jag nyligen miskin.se. 

Teresa Palla Ahlin 
Jag heter Teresa Palla Ahlin och har precis fyllt 50år och har varit auktoriserad hudterapeut sedan 1998, då jag blev klar med Hudvårdsutbildningen på St. Eriks gymnasium. Det hann gå en helg mellan examensdagen och första dagen som egen.  Jag har hyrt in mig mestadels på frisersalonger, men har även haft helt eget på Grevgatan i Stockholm, fast i endast 3år. Det passade inte mig. Jag gillar när det är lugnt och harmoniskt med kunder i behandlingsrummet, men sen vill jag ha lite liv och rörelse också. Så det som passar mig bäst är att hyra rum! 
Jag har två barn, en dotter på 25år som är utflugen och som bor i Göteborg (så där är jag mycket) och så har jag en son på 17år som studerar film och som bor hemma. 
Är även ”kul-bo” med en man sedan 2år tillbaka.
Det här uppdraget ska bli riktigt spännande, roligt och lärorikt. Ser fram emot det! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tävlingsregler

 

 • Företaget måste vara ett svenskregistrerat företag och utställare på Hud & Kosmetik 2021 alternativt Servicemedlem i SHR.
   
 • Företaget måste inneha ett kabinsortiment dvs professionella produkter för en hudterapeut att arbeta med. De nominerade produkterna behöver inte vara kabinprodukt med undantag för kategori 1 som ska vara en behandlingsprodukt. De produkter som skickas för bedömning kan däremot vara i försäljningsförpackning även för kategori 1.
   
 • Företaget måste följa allmänna och särskilda villkor för Hud & Kosmetik. (gäller utsällare Hud & Kosmetik).
   
 • Företaget måste stå bakom SHR:s syfte, mål och etiska värderingar.
   
 • Produkterna ska uppfylla Kosmetikaförordningens bestämmelser. (EG nr 1223/2009 om kosmetiska produkter)
   
 • Leverantör har inte rätt att vara jurymedlem.
   
 • Max 3 produkter per kategori får anmälas per varumärke.
   
 • Produkter ”Årets Innovation” ska vara lanserade efter 1/1 2020 men får även vara produkter som ej ännu lanserats, dock måste produkterna skickas till juryn inom de tidsramar som satts upp.
                                                                            
 • Anmälan görs på särskilt formulär som e-postas till shr@shr.nu. Tävlingen startar 1/3 och produkterna ska vara juryn tillhanda senast 3/5. Anmälan ska inkomma mellan 1/3 och 3/5 2021.
   
 • För varje anmäld produkt ska det skickas 8 exemplar i ”full size” . En av dessa användas för utlottning på sociala medier. Produkterna ska skickas till jurymedlemmarna innan anmälningstidens slut. Information om namn och adress till jurymedlemmar kommer efter anmälan.     
                                                            
 • Produkterna ska vara juryn tillhanda senast 3 maj.
   
 • Testperioden är 3 maj till 15 augusti.
   
 • Företaget ska bifoga anmälan med kort motivering på cirka 100 ord för varje produkt. Informationen ska vara sanningsenlig.
   
 • Företaget ska skicka med en högupplöst bild på varje produkt.
   
 • Produkter som inte uppfyller kriterierna kommer att avvisas. Anmälda och inskickade produkter skickas inte tillbaka om de inte uppfyller kriterier eller inte följer aktuell lagstiftning.
   
 • Det är inte tillåtet att på något sätt påverka bedömning genom att påverka enskilda jurymedlemmar.
   
 • Alla anmälda bidrag kommer att lyftas fram och marknadsföras på bl.a SHR:s sociala medier.
   
 • Alla nominerade får möjlighet att använda vår nomineringslogga i marknadsföringssyfte. Vinnarna får använda vår vinnarlogga i marknadsföringssyfte.
   
 • Vinnare presenteras i samband med datum för Hud & Kosmetik 2021
   
 • Medverkan faktureras efter anmälan.
   
 • SHR förbehåller sig rätten att plocka bort produkter som inte följer tävlingsreglerna ur tävling.

 

Anmälan görs på särskilt formulär för ändamålet. Kontakta Anna Olsson på shr@shr.nu.

Tävlingen startar 1/3 och produkterna ska vara juryn tillhanda 3/5. Anmälan sker mellan 1/3 och 3/5 2021.  

 

Tävlingen arrangeras av SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som är en ideell förening för Auktoriserade Hudterapeuter i Sverige.